201605.30
0
0

İş Dünyasında Arabuluculuk Paneli

Türk Hukuk Sisteminin yeni bir düzenlemesi olan ‘Arabuluculuk’ sistemi Fethiye Ticaret ve Sanayi Odasının tertip ettiği panelle, 24 Mayıs 2016 Salı günü saat 14.00’da kamuoyuna anlatıldı. Fethiye Orman İşletme Müdürlüğü salonunda yapılan panelde “Arabulucuk” sistemi hakkında fikir sahibi olmak isteyen katılımcılar bilgilendirildi.Panele Fethiye’den ve diğer ilçelerden pek çok yönetici ve işletme sahibi dinleyici olarak katıldı.
Panelde Eurasia Uyuşmazlık Çözüm Merkezi kurucularından,Arabuluculuk Daire Başkanlığı Arabuluculuk Kurul Üyesi Av.Arb.Yakup Erikel arabuluculuk sistemi üzerine konuşmalarını gerçekleştirdi. FTSO Hukuk Müşaviri ve Genel Sekreter Yardımcısı Av.Arb.Ezgi Tugay Kullukçu, ticari uyuşmazlıklarda arabuluculuk yöntemin kullanılmasının faydaları üzerine bilgilendirme yaptı.
İzarader Yönetim Kurulu Üyesi Av.Arb.Sinem Hacıeminoğlu İş Kanunu bağlamında arabuluculuktan bahsetti.Av.Arb.Sabire Sanem Yılmaz’ın dünyadan ve Türkiye’den arabuluculukla çözülen konulara dair örnekler verdiği panelde, İzarader Yönetim Kurulu Üyesi Av.Arb.Hilal Çalkınara buluculuk merkezlerinin çalışma sistemlerini anlattı. Liberty Hotels Lykia Word Genel Müdür Mehmet Biçer de dünyada arabuluculuk sistemini en etkili kullanan ülkelerden biri olan İngiltere’den örneklerini katılımcılarla paylaştı